Mynthe

Tekst og foto: Berit Lypart

På Malmø Gardenshow kan du falde i svime over en række showhaver. I 2016 var en af favoritterne det her fantastiske paradis, som fik en andenplads i konkurrencen om publikumsprisen. Haven var en overdådighed af roser, og den romantiske hængesofa hang lokkende midt i de bølgende dufte.

Malmø Gardenshow

Denne her gyldne have var et godt bud på en moderne have. Måske et forblæst sted, hvor hegnet kan stå som en skulptur og give læ.

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Men der var mange andre showhaver at nyde.

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Balkoner

Udover showhaverne var der også en hel balkonudstilling. Her var der masser af inspiration at hente, hvis man er den lykkelige ejer af en altan eller måske bare en lille terrasse. Det var tydeligt, at man sagtens kan skabe et stemningsfuldt haverum, selvom man har ganske lidt plads til rådighed.

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Balkonerne var fulde af detaljer og finurlige indslag. Prøv bare at se denne lysekrone, hvor lysene er afløst af gamle dåse med grønne planter i.

Malmø Gardenshow

Havemarked

Og så var der selvfølgelig masser af boder, hvor det var let at lade sig friste til at købe lidt med hjem til haven.

Malmø Gardenshow

De permanente haver

Men Malmø Gardenshow er meget mere end showhaver og balkoner. Området har mange smukke permanente haver at gå på opdagelse i. Der er både en smuk landlig køkkenhave, pergolaer, tropisk inspirerede haver og meget mere.

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Malmø Gardenshow

Det hele foregår kun en kort gåtur fra centrum af byen. Det er gratis at komme ind, og ved indgangen ligger der en café med udemærket mad og udendørs siddepladser. Der bliver ikke arrangeret Malmø Gardenshow i 2019, men showet er tilbage i 2020. Læs mere på Malmø Gardenshow.			

Skriv et svar