Forhave

Trænger din forhave til et ansigtsløft, er det værd at kaste blikket sydpå for at hente inspiration. Hollænderne er nemlig mestre i forhaver.

Stammehæk

I en typisk hollandsk forhave vil du meget ofte støde på en stammehæk. Det er træer, som er plantet side om side, så kronerne vokser sammen til en hæk i højden. Træerne bliver klippet, så kronen er flad og faktisk ikke fylder ret meget.Forhave

Stammehækken bruges også til at dække for en uønsket udsigt eller for at skærme for indkik fra nabohusene.

Forhave

Du kan bruge mange forskellige træer til sådan en hæk. Det vigtige er, at den kan tåle at blive klippet. Et rigtig godt træ til formålet er småbladet lind.

Forhave

Alternativt bruger hollænderne træer med kugleform. Det giver et fint og ordentligt indtryk til forhaven.

Stedsegrønt

Et andet must til forhaven er stedsegrønne planter som for eksempel buksbom. De bliver brugt til at skabe små hække omkring en beplantning eller simpelthen til at lave fine mønstre med.

Forhave

Forhave

Somme tider kan det endda minde om slotshaver i miniformat.

Forhave

Forhave

Forhave

De stedsegrønne hække giver haven stil selv om vinteren, hvor andre vækster står som kedelige brune pinde. Og om sommeren er de gode til at skabe orden og form omkring mere vilde planter.

Ensartede flader

Forhave

Forhave

Blomster skal der også til i en smuk forhave. Mange hollændere bruger et begrænset antal arter men til gengæld mange af den samme plante. En af favoritterne er den smukke grøn-hvide hortensia Annabelle. En anden er lavendel, som bliver plantet til et hav af lilla.

Alle har plads til en forhave

Forhave

Mange danskere har meget begrænset plads til en forhave. Sommetider kun en stribe jord omkring hoveddøren. Så er det let at tænke, at her er da ikke plads til nogen som helst have.

Forhave

Forhave

Det modbeviser hollænderne i overbevisende grad, når de planter træer og andre vækster på steder, hvor andre slet ikke kan få øje på have-plads.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gængæld giver vi dig artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

One Reply to “Få en hollandsk forhave”

Skriv et svar