Tulipaner

Et af de 50 smukkeste steder i Europa. Sådan kaldte rejsemagasinet Conde Nast Traveller Egeskov i 2016, og en stor del af magien ligger i haven. Her er det slotsgartner Peter Bonde Poulsen, som har ansvaret, og jeg har talt med ham om den kommende tulipanfest.

Tulipanløg i tusindvis

Hele 11.000 tulipanløg er lagt, så de kan levere det imponerende blomstershow omkring åbningen d. 29. april, fortæller han.

Det er de middeltidlige og de sene sorter, der satses på ved Egeskov til glæde for publikum. Hvert år udvælger Peter Bonde Poulsen og løgleverandør Jan Iversen 70 forskellige sorter til at pryde bedene i fuchsiahaven.

Tulipaner
Foto: Egeskov Slot

Udover tulipaner sætter gartnerne på Egeskov prydløg, kejserkrone og en stor udgave af vibeæg til både at supplere tulipanernes blomstring og til at forlænge blomstringen efterhånden, som tulipanerne takker af.

Få tulipanløg med hjem

Tulipaner
Foto: Egeskov Slot

Når tulipanfesten er overstået, skal bedene ryddes, og det er her, du kan sikre dig en portion tulipanløg fra Egeskovs bede til din egen have. Slotsgartneren inviterer nemlig hvert år publikum til at tage de afblomstrede løg med hjem.

Tulipaner
Foto: Egeskov Slot

Det plejer at foregå omkring d. 20. maj og altid kl. 10. På Egeskovs hjemmeside vil den eksakte dag blive offentliggjort, når tiden nærmer sig. Og husk, at være der tidligt, hvis du vil redde dig nogle løg. Sidste år blev bedene tømt for 11.000 tulipanløg på 10 minutter!

Slotsgartnerens favoritter

Med 70 nye sorter hvert år ser slotsgartneren mange smukke tulipaner, men han er dog ikke i tvivl om, hvad han bedst selv kan lide.

Peter Bonde Poulsen er fan af de høje tulipaner og nævner Ile de France, en klassisk rød tulipan, som en af favoritterne. Han er også glad for den dobbelte lyserøde Angelique, og i det hele taget synes han godt om solide sorter, der kan klare sig selv.

Fra tulipanfest til dahliafest

Siden 1964 har der om sommeren været fuchsia, der hvor tulipanfesten strutter om foråret. Som noget nyt bliver fuchsiahaven i år flyttet til en ny og mere skyggefuld placering nær skoven.

I stedet bliver der sat 140 forskellige dahliaer i den tidligere fuchsiahave, og vi kan derfor glæde os over, at tulipanfesten i år bliver afløst af en dahliafest, som begynder i juli og fortsætter, til frosten sætter ind.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gængæld giver vi dig artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar