Bed and breakfast

Drømmer du også om unikke oplevelser, når du er på ferie? Om at vågne i charmerende omgivelser, bare indsnuse stemningen på en lille gåtur og drikke morgenkaffen i et helt særligt miljø. Så skal du tage på Bed & Breakfast i det danske haveland. Her kan du tilbringe natten i nogle af Danmarks skønneste haver.

Japansk enkelthed

Vi begynder rejsen lidt uden for Herning, hvor fjerne egne har været inspirationen for denne 25 år gamle have. Det er nemlig en japansk have, hvor fokus ligger på ro og harmoni. Her kan du nyde den sagte klukken fra bækken og vindklokkerne i træerne, efter du har spist morgenmad i te-huset.

Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Den Japanske Have
Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Den Japanske Have

Haven er på 3000 m2 og har blandt andet mere end tusind rododendron og azalea. Haven er et besøg værd hele året med mange stedsegrønne og formklippede planter. Men i maj og juni er den nu alligevel noget særligt. Her blomstrer rododendron og azalea i et sandt festfyrværkeri af farver.

Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Den Japanske Have

Du kan kun besøge haven i forbindelse med, at du overnatter, eller hvis du deltager i et selskab på stedet. Alle huse og selskabslokaler er bygget i japansk stil, og den er gennemført helt ned til toiletterne, som selvfølgelig også er elektroniske japanske modeller. Læs mere på www.denjapanskehave.dk

Cottage-stil i Vemb

Cirka midtvejs mellem Lemvig og Ringkøbing finder du Fru Pedersens have. Her er 2 tdr land anlagt i romantisk engelsk stil med lysthuse og blomstertæpper under træerne i foråret.

Bag haven står Anette Krogh Pedersen. Hvis man følger Anettes blog, vil man vide, at hun er lidt af en mester i stilleben. Haven har da også været med i programmet Årets dejligste Have på tv2 og i en programrække på TV Midt Vest. Det skulle gerne give et praj om, at netop denne have er værd at rejse efter.

Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Anette Krogh Pedersen
Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Anette Krogh Pedersen

Haven har Anette Pedersen selv anlagt gennem de sidste 32 år, men først for fem år siden begyndte hun at invitere besøgende ind i haven. I dag er den en oplevelses- og inspirationshave, som godt kan besøges, selvom du ikke skal overnatte. Læs mere på www.frupedersenshave.dk

Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Anette Krogh Pedersen

Haven i Hune

Du kan også overnatte på havehotel i Anne Justs berømte have i Hune. Anne Just var måske den, der allerførste gang viste danskerne, at man godt må tænke stort, når det kommer til haven. Ikke et græsstrå finder du i den mere end 7000 m2 store park. I hvert fald ikke den slags, vi andre har uden for vinduerne.

Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Anne justs Have
Bed and breakfast
Foto: Venligst udlånt af Anne Justs Have

I stedet er her skovagtige partier med planter, som slynger sig højt op i fyrretræerne. Her er smukke vandbassiner, vilde staudebede og fint klippede hække. Haven er virkelig en eventyrlig oplevelse at besøge, og i 2014 blev den da også udvalgt som en af verdens 250 smukkeste haver i Phaidons bog The Gardener’s Garden.

Bed and breakfast

Bed and breakfast

Bed and breakfast

Når du overnatter på havens havehotel, har du adgang til alt dette også uden for åbningstid. Læs mere på www.annejust.dk.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gængæld giver vi dig artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

2 Replies to “Bed and Breakfast med haveoplevelser”

  1. Cafehaven i Børglum mangler helt sikkert på denne liste. Tophyggeligt og smukke omgivelser..

Skriv et svar