Outdoor festival

Jeg går midt i rækken af vandrere. Over os kvidrer fuglene i bøgetræerne og under os svupper den fugtige skovbund. Vores guide Susanne stopper op for at vise os en plante. Den ser ret undseelig ud. “Det her er spagnum”, forklarer hun.

Og så fortæller hun historien om, hvordan spagnum er den plante, som over flere tusind år har skabt vores højmoser. Desværre bliver højmoserne ødelagt, når der graves spagnum ud til brug i haverne. Denne her står nu fin og grøn og trækker vand op.

Outdoor Festival

Vi fortsætter gennem skovbunden, tilbage til stien og videre ud i det åbne land, hvor køerne græsser, og vilde blomster giver grøftekanterne farve. Holder pause ved søen, hvor et par har trukket kajakkerne på land til fordel for en lur i skyggen under et træ.

Outdoor festival

Hotel Hængekøje

Turen er en af aktiviteterne på Ry Outdoor Festival, som i løbet af få år er blevet en stor succes. Her kan deltagerne nyde det midtjyske søhøjland til lands, til vands og i luften. Sidstnævnte kan blandt andet være ved at overnatte i hængekøje mellem skovens trætoppe.

Når dagens aktiviteter er slut, kan deltagerne slappe af i base-camp. Det er et stort telt fuld af spændende madboder og med en scene til musikalsk underholdning. Arrangørerne har stor fokus på bæredygtighed, og det betyder blandt andet, at engangsglas til vin og øl er lavet af majs.

Mynthe har talt med Ry Outdoor, som fortæller, at det er en festival for hele familien. Der er “Giv den gas palads” for de små, zoombiejagt for teenagerne og et utal af andre aktiviteter inden for både friluftsliv, sport og mindfulness. Den mest populære er mountainbikeløb, og derfor kommer der i år hele seks løb på hver af festivalens dage. Derudover er der aktiviteter for kørestolsbrugere, så de også kan være med der, hvor asfalten slutter.

Outdoor festivaler hele sommeren

Men Ry er ikke det eneste sted, hvor du kan komme ud og nyde naturen på denne måde. Rundt om i landet er der i løbet af sommeren flere spændende outdoor festivaler.

Festivalerne veksler i størrelse, men fælles for dem er, at de forsøger at have aktiviteter for alle. Både dem der er mest til afstressende aktiviteter som yoga eller morgendukkerter fra stranden, og dem der foretrækker at udfordre sig selv med anstrengende aktiviteter som løb eller mountainbike.

Kalender for årets festivaler

Ry Outdoor 2.-5. juni

Outdoor Jammerbugten 31. juli til 7. august

Outdoor Sydfyn 17.-20. august

Nationalpark Outdoor festival 25.-27. august

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gængæld giver vi dig artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar