danske strande

Ingen mennesker i Danmark bor ret langt fra havet. Højest 50 km væk. Husker du at nyde det? De danske strande er i absolut verdensklasse. Der er det fineste hvide sand at begrave fødderne i. Bunkevis af muslingsskaller at pynte sandslotte med. Og spændende forsteninger at gå på jagt efter. Måske et sted at bruge ugens fridage?

Rene strande

En anden ting, som gør de danske strande til noget særligt, er, at de er rene. Vi har mere end 200 strande med blåt flag. Du må også gerne tage hunden med på stranden (med mindre der er skilte med forbud). Hele året faktisk. Den må bare ikke bade fra 1. april til 30. september på de strande, som har blåt flag.

Uden badetøj

Som hovedregel er det også tilladt at bade nøgen. Mange naturister synes, det er en behagelig og befriende følelse at svømme nøgen. Så hvis du ikke har prøvet det, er 2017 måske året, hvor det sker?

Vores allesammens strande

I udlandet kan man mange steder opleve, at der skal betales for at få adgang til stranden. Eller at en stor del af stranden er fyldt op med strandstole, som man skal betale for at benytte.

Noget af det bedste ved de danske strande er, at de tilhører os alle sammen. Også de private (med få undtagelser). Det betyder, at du må færdes og opholde dig i kortere tid på private strande, så længe du tager hensyn (og det gælder i øvrigt også de offentlige strande). Vælger du de offentlige må du både overnatte på stranden (men ikke sætte telt op), og du må tænde bål. Du kan læse flere detaljer på Danmarksstrandguide.dk.

Landets bedste strande

Du kan finde Danmarks bedste strande på www.visitdenmark.dk.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gængæld giver vi dig artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar