Krydderurter

I løbet af sommeren kan vi nyde bunkevis af krydderurter i maden. De giver både duft og dejlig smag.

Men før vi ved af det, går sommeren på held, og når det er vinter, er det meget begrænset, hvad vi kan få fat i af friske krydderurter fra haven. En del planter overlever slet ikke vinteren og må sås på ny, når det atter bliver forår.

Men der er ingen grund til, at du ikke kan gemme nogle små minder om sommer fra krydderurtebedet.

Tør og frys

Men der er forskellige måde, hvorpå du kan gemme dine krydderurter til de mørke aftner. Du kan fx selv tørre dine krydderurter. Du må være omhyggelig med at få dem helt tørre, inden du pakker dem væk og samtidig opbevare dem i lufttætte beholdere. Så kan krydderurterne gemmes rigtig længe. Se hvordan på www.haveselskabet.dk.

Eller du kan fryse dem og senere tilsætte dem til gryderetter og supper.

Lav kryddereddike

Du kan også gå i gang med at lave din egen kryddereddike. Bruger du gennemsigtige flasker, er der den bonus, at de ser dekorative ud, indtil du skal bruge det. Se hvordan på www.b.dk.

Workshop om kryddersalt og -sukker

Eller hvad med at lave din egen urtesalt og urtesukker? Du kan komme på kursus i, hvordan du gør i Økologiens Have. De holder workshop d. 25. juni og d. 13. august. Læs mere på www.okologienshave.dk.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gengæld får du artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar