Bilferie

Sommerferien står for døren. Det betyder, at en temmelig god portion danskere lige om lidt pakker bilen og sætter kursen ud i det blå. Er du en af dem, er her nogle tips til, hvordan du kan gøre dit roadtrip lidt mere bæredygtigt.

Dit firhjulede transportmiddel

Vi kommer ikke udenom, at biltransport udleder CO2, og CO2 er som bekendt en drivhusgas, der er med til at forårsage klimaforandringer. Sørg derfor for, at bilen er fyldt op med passagerer. Det er den sikkert, hvis du skal af sted med hele familien. Men hvis det kun er dig og kæresten, der skal på langfart, så stiger CO2-udledningen per person til omkring det dobbelte.

Løsningen ligger lige for i denne deleøkonomiens tid. Opret din tur på GoMore og tilbyd lift til andre, der skal samme vej. Så kan du også få et tilskud til benzinen.

Giv bilen et tjek

Inden I suser af sted, kan det være en god idé at kontrollere bilen, så den er fit for fight til turen. Tjek blandt andet dæktrykket. Er det blot 0,5 bar for lavt, kan det ifølge FDM betyde, at du bruger 2-3% mere brændstof. Og så har dæktrykket også betydning for sikkerheden!

Husk vandflaske og kaffekop

Engangsemballage og plastik er ofte noget skidt for miljøet. Fyld derfor drikkedunken hjemmefra og medbring din egen ToGo-kaffekop. Så slipper du for at efterlade en affalds-spor af plastikflasker og engangskopper.

Praktiske klude

Medbring et par karklude i stedet for servietter og wipes. Så kan klistrede barnehænder og fedtede chips-fingre hurtigt kureres. Bare hæld lidt vand fra drikkedunken på kluden, så den bliver fugtig. De beskidte klude vasker du bare sammen med ferietøjet undervejs, og så er de klar til brug igen.

Smør madpakke

Uden mad og drikke duer helten ikke. Men vælger du at spise på de store tankstationer langs motorvejen, kan det det være svært at få fat i økologiske retter for slet ikke at tale om vegetariske retter. Ofte er maden som serveres fast food i ordets værste betydning.

Så kan du undvære snaskede burgere og tyske motorvejs-pølser, kan det pifte frokosten gevaldigt op at udskifte menuen med en madkurv hjemmefra. Medbring for eksempel noget lækkert brød, diverse favoritpålæg og lidt sødt frugt som dessert i en køletaske. Husk et lille spækbræt og en smørekniv.

Så kan I slå jer ned på en hyggelig rasteplads og nyde frokosten i det fri. FDM viser på deres hjemmeside en test af tyske– og svenske rastepladser.

Rigtig god tur!

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gengæld får du artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar