souvenirs

Et kig ind i en souvenirforretning et næsten hvilket som helst sted i verden afslører, hvad souvenirs ofte er: Plastikdimser og figurer og billige bamser. Ting som enten ikke holder særlig længe, eller som du bliver træt af i løbet af kort tid.

Og så står Eiffeltårnet i miniature pludselig ikke længere og blinker i vindueskarmen. I stedet ligger det og fylder op i en affaldsbunke, og alle de ressourcer, der blev brugt på at fremstille det, er spildt.

Få glæde af din souvenir i årevis

Men det kan nu alligevel være sjovt at have fysiske minder med hjem fra en god ferie. Og hvis du vælger de rigtige ting, kan du både have glæde af din souvenir i mange år og samtidig støtte det lokalsamfund, du er på besøg i.

Køb brugsgenstande

En god regel at følge på ferien er kun at købe souvenirs, du har brug for. Altså konkrete brugsgenstande som kan gøre gavn derhjemme. Det kan være en ny grydeske udskåret i lokalt oliventræ eller et smukt keramikkrus til at holde samling på blyanter og kuglepenne. Et eller andet som du faktisk står og mangler.

Ved så at udfylde den mangel med en souvenir, får dit ferieminde liv, hver gang du bruger det i dagligdagen.

Lokale råvarer

En anden god type souvenirs er lokale råvarer. De fleste lande har produkter, som er særlige for netop denne nation. Køb fx trøfler i Kroatien, olivenolie i Grækenland, chokolade i Belgien, cigarer på Cuba og whisky i Irland. Så kan du smage din ferie også efter, at du er kommet hjem, og dine souvenirs kommer ikke til at fylde op i en affaldsbunke.

Lokalt kunsthåndværk

Noget andet, du kan gå efter, er lokalt produceret kunsthåndværk. Så støtter du små lokale producenter samtidig med, at du får et smukt ferieminde med hjem. Hvis du så køber kunsthåndværk, som også er brugsgenstande, slår du to fluer med et smæk.

Så kan en fin håndbroderet dug pynte på spisebordet, eller dine buketter pryde glasvasen fra et lokalt glasværk.

Men når du går efter lokalt håndværk, så kontroller lige, at der ikke står Made in China i bunden af din nye kaffekop!

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gengæld får du artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar