Kullen

Nord for Helsingborg strækker et 8 km langt bjerg sig ud i havet. Her finder du naturreservatet Kullaberg – eller Kullen, som det også bliver kaldt. Stedet er en guldgrube for friluftsentusiaster, hvad enten du elsker udfordringer, der sætter gang i adrenalinproduktionen, eller du er på familietur og gerne vil have sjove aktiviteter til børnene.

Kullen

Vild natur

Naturen i parken byder på stejle kløfter, hvor klippeklatrene boltrer sig, stier gennem bøgeskoven, storslåede udsigter fra høje klipper, og tager du på tur med kano eller kajak i farvandet omkring Kullen, er der en god chance for, at du støder på marsvin.

Havet byder også på fine oplevelser under overfladen. Det er beskyttet i et 300 m bredt bælte langs kysten, og det rige fiskeliv tiltrækker mange dykkere.

 

Kullen

Besøg Naturum ude ved fyret. Her kan du lære meget mere om Kullens dyreliv, og det kan også være spændende for børn at besøge. Naturum arrangerer også forskellige aktiviteter.

Badebyen Mølle

Og så er der Møllebølgen i nærheden af den hyggelige badeby Mølle, hvor surferne slår sig løs. Selve Mølle er et dejligt sted, hvis du har brug for at overnatte. Her er flere fine gamle badehoteller med udsigt ned over byen og den lille lystbådehavn. Der er også mulighed for at campere lidt uden for Mølle på First Camp Mølle.

Kullen

Mølle har været en badeby i mange år, men omkring år 1900 var den både berømt og berygtet. Dengang var det ikke tilladt mænd og kvinder at bade sammen. Men ved badepladsen Ransvik blev der set gennem fingre med det, og derfor valfartede badeturister til stedet for at slå sig løs i ”syndens hule”.

Kullen

Ved Ransvik finder du også Ellens Café, et charmerende sted med udsigt over havet og mulighed for at få en bid mad.

Eller du kan tage madpakke med og nyde frokosten på et af de mange bord-bænkesæt, der er placeret ved nogle af parkeringspladserne.

Husk gode vandresko

Der er flere vandreruter du kan følge på Kullen, men uanset om du er kommet for at vandre eller ej, så kommer du til at gå. Sørg for ordentligt fodtøj og husk en vandflaske i rygsækken, for selvom der er adskillige parkeringspladser i parken, er de smukkeste og mest interessante steder sjældent tilgængelige i bil.

Omstridte kunstværker på stranden

Et sådant sted ligger Nimis og Arx, to kunstværker bygget af kunstneren Lars Vilks. Det kræver en vandretur ned ad en ret stejl og klippefyldt skrænt for at komme til værkerne, men det er klatreturen værd.

Kullen

Nimis er en meget stor skulptur bygget af drivtømmer. Den er nærmest en fæstning af vagttårne forbundet med en labyrint af gange, som besøgende kan bevæge sig rundt i.

Lars Vilks har udnævnt Nimis til den selvstændige stat Ladonia med egne ministre, en dronning, et nationalflag og møntfoden Örtug. Det har ført til en lang række sagsanlæg fra myndighedernes side, og Nimis er blevet forsøgt fjernet flere gange. Men det står der altså endnu.

Kullen

Længere nede ad stranden står værket Arx, som er opført i beton og sten.

Føj den søde tand på Krabberup Slot

Når du så har nydt en dag på Kullen forhåbentlig med sol i ansigtet og vind i håret, så trænger du muligvis til en kop kaffe. Og måske en kage. Det kan du få på Krabberup Slotscafe, som ligger et stykke efter, du har passeret campingpladsen på vejen hjemad.

Kullen

Her står borde og stole under træerne på gårdspladsen, men der er også siddepladser i haven bag bygningen eller inden for, hvis det gode vejr har tabt pusten.

Du kan også spise her men så gem lidt plads til de søde sager. Der er mange kager at vælge imellem. Prøv for eksempel deres chocolate chip cookie, som er på størrelse med en frokosttallerken og smager fantastisk.

Kullen

Ligger det hele lidt tungt i maven bagefter, så gå en tur hen forbi slottet og rundt i den kønne slotspark.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gengæld får du artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar