malmø

Lige på den anden side af Øresund venter en række grønne oplevelser i hyggelige Malmø. Mynthe giver dig forslag til en dejlig dag i byen.

Oplev Malmøs kanaler i egen el-båd

Begynd dagen med en sejltur. Overfor Malmø Live Koncerthus kan du hoppe på din helt egen eldrevne båd og snuppe en skøn tur på Malmøs kanaler. Kanalerne omgiver hele Malmøs gamle bykerne.

malmø

Sejl under broerne og nyd udsigterne til slottet og de mange kunstværker, du møder undervejs. Det er muligt at gøre stop flere steder, så du kan hente drikkevarer og komme på toilettet. Båden booker du på www.bookaboat.se.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Nu nærmer du dig nok frokosttid. Hvis du ikke har haft en picnikkurv med om bord, så er det let at komme til Malmøs store madhal, efter du har afleveret båden.

malmø

5-10 minutter tager det at gå hen til Malmø Saluhall, som byder på masser af lækker mad i de mange boder. Der er også et stort udvalg af vegetariske retter.

malmø

Drikkevarer behøver du sådan set ikke bruge penge på, hvis du har en drikkedunk med selv. Der er nemlig en vandhane i hallen, hvor du kan fylde din dunk op. Så kan du spare lidt på forbruget af plastikflasker.

Og det er ikke det eneste sted Malmø er bæredygtig. Når du er færdig med at spise, bliver du bedt om at sortere dit affald i en imponerende stor mængde fraktioner.

Få haveinspiration i slotsparken

Eftermiddagen kan du bruge på flere måder. Er du haveinteresseret, så gå en tur gennem slotsparken. Den indeholder flere temahaver, men det mest inspirerende er køkkenhaverne og de store staudebede langs stierne. Glem ikke den lille have oppe ved møllen.

malmø

I slotshaven finder du også en hyggelig cafe, hvor du kan købe mad, hvis du er mere sulten eller bare slå dig ned med en kop kaffe. I et hjørne ved caféen ligger der en mini-planteskole, hvor du kan lade dig friste af et skønt lille udvalg af planter til den hjemmelige matrikel.

Grøn shopping

Eller måske vil du hellere bruge eftermiddagen på at shoppe. Så er der to steder, du bør kigge ind. Den ene er Fairtradebutikken på Engelbrektsgatan, hvor du kan finde ret fine ting og samtidig være med til at støtte arbejdet for at forbedre levevilkårene for mennesker flere steder i verden.

 

malmø

Den anden butik er Uma Bazaar på Per Weijersgatan. Den sælger lækkert økologisk tøj. Ifølge butikken er tøjet produceret uden brug af sprøjtegifte og farvet på en måde, der tager hensyn til miljøet. Du kan også følge butikken på Facebook.

Begge butikker ligger i centrum og altså i gåafstand fra båden og madhallen.

God fornøjelse!

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gengæld får du artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar