Naturhaven

Hvordan skaber man det der paradis, hvor insekter summer, sommerfugle flagrer og småfugle synger i den private have? Det er information, der langt hen ad vejen har befundet sig i spredte små-klynger rundt omkring på internettet. Nu er der så udkommet en dansk bog om emnet, og den skuffer ikke.

Naturhaven i Danmark

Det er de tre biologer Lilli Gruwier, Lars Brøndum og Katrine Turner, som har skrevet bogen “Naturhaven – Den mangfoldige have”, og en af bogens styrker er netop, at forfatterne er danskere, der tager udgangspunkt i den danske natur. For selvom der er skrevet flere udenlandske bøger om emnet, kan det være en udfordring at omsætte information og idéer til danske forhold.

Den naturlige sammenhæng

Bogen kommer rigtig godt rundt om naturhaven. Den beskriver en del af de plante- og dyrearter, som naturligt hører til i Danmark og forklarer, hvordan det hele hænger sammen. Hvis man ønsker sig en have fuld af fuglekvidder, skal man for eksempel huske at skabe for gode levesteder for de insekter, der udgør fuglenes føde, og sørge for steder fuglene kan bygge rede.

Gode detaljer til haven

Forfatterne kommer ind på alle de særlige tiltag, som kan gøre haven til et godt hjem for dyr og planter. Alle de små detaljer som vand, sten og kvasbunker. De beskriver, hvordan græsplænen bliver fuld af liv og vigtigheden af kompost.

Gode og lette løsninger

Bogen er let at læse, men man kan godt mærke, at der ligger meget faglighed bag. Den formidler masser af viden om små og store tiltag, som kan invitere mere natur ind bag havelågen, og den inspirerer med konkrete idéer, der er lette at føre ud i livet. Det er simpelt og lige til at gå til. Også for have-novicer.

Bogen alle haveejere burde eje

Forhåbentlig rammer bogen lige ned i trends som urban gardening, økologi og selvforsyning. I en tid hvor mange insekter og andet dyre- og planteliv er trængt i Danmark, trænger vi til parcelhushaver, der vrimler med liv og tilbyder små oaser til de arter, som har sværere og sværere ved at klare sig i den omgivende natur. Det er simpelthen en bog, der burde stå på enhver haveejers boghylde. Og helst uden at samle støv.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Ingen medier er nemlig gratis at lave. Til gengæld får du artikler uden sponsoreret indhold og uden reklamer.

Skriv et svar