julegaver

Den traditionelle indpakning af julegaver er ressourcespild, så det batter. Det er glittet papir, som der er brugt ressourcer på at fremstille, og som typisk ikke må komme i pap og papir containeren. Og så bruger vi det kun i de dage, der går, fra vi har købt gaven, og til den bliver pakket ud juleaften. Jeg har selv oplevet mangen en jul, hvor en sort sæk eller to må i brug for ikke at overfylde skraldespanden.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Også når det gælder indpakning af julegaver, er det let at genbruge og upcycle. Og så sparer du samtidig penge i en tid, hvor der er rigelig med udgifter for de fleste.

julegaver

Indpakning

Selvom du selv undgår at købe glittet gavepapir, er det ikke sikkert, at resten af din familie gør det. Så er det værd at overveje, om indpakningen kan bruges igen til næste år. Læg det forsigtigt sammen og væk et sted, hvor det ikke krøller og vupti, så har du papiret parat til næste år. Hvis giveren undgår klisterbånd, gør det det hele meget lettere, og det er ikke svært at nøjes med et bånd til at holde sammen på det hele.

julegaver

Noget andet, du kan gøre, er at bruge gamle aviser til at pakke ind i. Der kan godt gå lidt sport i at finde de bedste sider, der giver farve og stemning til indpakningen. Eller som har motiver, der kan blive en del af pakkens udsmykning.

Pynt til pakkerne

julegaver

Bruger du enkelt avispapir hovedsaglig med skrift, kan du peppe gaven lidt op med pynt. Det er hyggeligt at sidde en aftenstund at klippe “snefnug” eller andet, som kan bruges.

Gavebånd

julegaver

Gavebåndet skal både holde sammen på det hele og gøre gaven festlig at kigge på. Her er det rigtig let at genbruge fine bånd eller natur-snor fra år til år. Det kan gøres både sødt og rustikt alt efter, hvilket look du går efter.

Til og fra kort

Julegaver må selvfølgelig have til og fra kort, så vi kan holde styr på dem juleaften. Men igen er der ingen grund til at gå ud og bruge penge på dem. Hvis du har børn, så har I nok en stak farvet karton, der bliver brugt til alverdens kreative sager. Og så er det superlet lige at klippe kortene ud selv. De kan være runde eller firkantede, hjerteformede eller noget helt festligt fjerde. Lav et hul med en hulmaskine, så det er let at binde kortet fast til gaven med gavebåndet.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Din støtte går til at dække omkostninger i forbindelse med hjemmesidens drift og løn til skribenten. Andre hjemmesider dækker deres omkostninger via reklameindtægter og sponsorerede indlæg eller ved at have en betalingsmur. Alt det slipper du for på Mynthe.

Skriv et svar