Køkkenhaven

Selvom vinteren i lang tid har vist sig fra sin bedste side med frostklare dage og glitrende sne, så er jeg SÅ meget klar til forår. Og det handler blandt andet om, at jeg lige har fået den første frøbestilling hjem.

Køkkenhaven

Jeg har brugt timevis på at lave lange lister med de planter, jeg ønsker mig. Tegnet en plan af køkkenhaven og skrevet ned hvor alle planterne skal stå.

Sæsonen er i fuld gang

Sommetider kan tanken om, hvor kort sommeren egentlig er, godt være lidt deprimerende, synes jeg. Nu forstår jeg, at det er helt forkert set. For sæsonen er jo forlængst startet. Oppe i hovedet altså. Åh, at sidde med lukkede øjne og forestille sig hele herligheden, når frøene kommer i jorden, spirer, blomstrer og giver afgrøder.

Det er simpelthen forventningens glæde. Fuldstændig som når man skal på ferie, og halvdelen af glæden ligger i planlægningen og forventningen om, hvad der ligger forude.

Specielle planter til køkkenhaven

I år har jeg bestilt virkelig mange forskellige frø. Og mange af frøene kommer fra ikke helt almindelige planter. Det betyder, at jeg har måtte fordele mine bestillinger over hele fire frøfirmaer.

Økologiske frø – ja tak

Samtidig er det vigtigt for mig, at frøene er økologiske. Jeg tror såmend ikke, det har den store betydning for den plante, der kommer op i min egen have. Men det har betydning for det område, hvor moderplanten er dyrket. For planter dyrket efter konventionelle metoder kan være sprøjtet ganske meget med pesticider.

Heldigvis er økologiske frø ret udbredte. Faktisk kan man ofte få mange af de mere almindelige afgrøder i en økologisk version i supermarkeder og byggemarkeder. Men ellers så prøv at tage et kig på nogle af alle de mange udbydere på internettet.

Selv har jeg bestilt fra Solsikken, Urtegartneriet, Naturplanteskolen og Fuglebjerggaard (og nej – jeg har ikke fået penge for at fortælle det. Det er bare ment som information, der måske kan hjælpe, hvis du er ny på det her område)

Forventning i poser

Så nu ligger de altså der og er klar, frøene. Og venter på at alle deres kammerater ankommer med posten. Og jeg går og kigger til frøposerne og undrer mig over, hvor meget forventning der kan være pakket ind i så lidt papir.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Din støtte går til at dække omkostninger i forbindelse med hjemmesidens drift og løn til skribenten. Andre hjemmesider dækker deres omkostninger via reklameindtægter og sponsorerede indlæg eller ved at have en betalingsmur. Alt det slipper du for på Mynthe.

 

Skriv et svar