Solen skinner, stranden kalder på os, og benene skal vises frem i bikini og shorts. For mange er det også lig med, at barberskraberen nu bliver brugt ekstra flittigt på benene.

Er du fan af barberskrabere til at gøre jobbet, så er her en bæredygtig måde at gøre det på.

barberskraber

Fossile brændstoffer og plastik

Plastik er oppe i tiden som den helt store miljøsynder, dels fordi der bruges fossile brændstoffer til at producere plastik, dels fordi en del plastik ender ude i de store oceaner. Og de mest almindelige barberskrabere er netop produceret i plastik.

Der er engangsskraberne, som vitterlig ikke holder ret længe (og heller ikke er særlig behagelige at bruge). Og så er der de dyre varianter, hvor hovedet kan skiftes efter behov. De holder noget længere.

Gammeldags skrabere er lækre

Men hvad hvis du kun behøvede at købe en barberskraber én gang? Det er slet ikke umuligt. Barberskrabere af metal har været brugt i årevis men er på et eller andet tidspunkt blevet overhalet af engangsskraberne.

Uvist af hvilken grund, for de er virkelig meget lækre. De fås med håndtag i metal eller træ og skal blot have skiftet barberblad engang imellem. Passer du skraberen godt, kan den potentielt holde din tid ud.

Funktionel og let at bruge

Mynthe har testet en traditionel barberskraber og er begejstret. Man skal lige finde den rette vinkel og finde ud af, at man ikke skærer sig til blods, bare fordi det er ”rigtige” barberblade, man håndterer. Men når man er ovre det, kører det som smurt.

Håndtaget kunne måske godt være en anelse længere. Men den fungerer fint til vådbarbering under bruseren uden barberskum eller andre hjælpemidler.

Slib dig til længere holdbarhed

Når barberbladet begynder at blive sløvt, kan det slibes på en Razorpit. På denne måde kan levetiden forlænges betragteligt. Det skyldes, at sløvheden kommer med belægninger af hår og hudceller, som blot skal fjernes, for at bladet kan anvendes igen.

Spar penge samtidig

Desværre er de traditionelle barberskrabere ikke sådan lige at opdrive i butikkerne, så hvis du er interesseret i én, må du på nettet og købe den.

Barberskraberne findes i forskellige prisklasser. Jeg købte den billigste til 275,- altså kun omkring 100,- mere, end jeg ville skulle betale for en af de dyre plastikskrabere i det lokale supermarked. Dertil kommer at prisen for barberblade er forholdsvis lav.

Støt Mynthe

Kunne du lide artiklen? Så kan du støtte Mynthe ved at indbetale et beløb via mobilepay på 22755989. Din støtte går til at dække omkostninger i forbindelse med hjemmesidens drift og løn til skribenten. Andre hjemmesider dækker deres omkostninger via reklameindtægter og sponsorerede indlæg eller ved at have en betalingsmur. Alt det slipper du for på Mynthe.

Skriv et svar