salat

Salater gør sig bare godt her i varmen. Det er let at lave, let at spise, og så er det som regel ret sundt. Denne her quinoasalat er virkelig god til frokost eller et let aftensmåltid, men du kan også bruge den som tilbehør til noget andet på middagsbordet.

Quinoasalat

Basen er quinoa, og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtsskab med det, så er det bare at kaste sig ud i det. Du kan få det i de fleste supermarkeder, nogle steder både i en hvid, en rød og en sort version.

Quinoa er et frø, som stammer fra Sydamerika, men det bliver faktisk også dyrket i Danmark nu. Det er meget proteinrigt, og du kan egentlig bruge det, som du ellers ville bruge ris eller couscous. Det vigtigste er at huske at skylle frøene grundigt, inden du koger dem. De indeholder nemlig saponiner, som du ikke har lyst til at smage for meget på. Skyl derfor, til frøene holder op med at skumme, så er du klar.

Sådan gør du

Denne her opskrift rækker til 3-4 personer

Skyl 2 ½ dl quinoa og kog dem efter anvisningen på pakken (jeg har brugt hvid quinoa, men du kan bruge den farve, du har lyst til)

Lad den kogte quinoa køle af, og krydr så med salt og peber.

Herfra kan du så tilføje salaten lige, hvad du lyster og har i køleskabet. I min salat har jeg brugt følgende:

Hakket rødløg

Soltørrede tomater i tern

Cherrytomater i halve

Sorte oliven hakkede

Frisk basilikum

Edamamebønner

Ærter

Rucola

Frisk spinat

Rød krølsalat

Tørristede pinjekerner

Tørristede græskarkerner

Jeg brugte ingen dressing. I stedet spiste jeg lidt humus til og det smagte fantastisk. Edamamebønner og ærter brugte jeg fra frost. Jeg kom dem i en skål, hældte kogende vand over, og lod dem stå i få minutter, til de var tøet op.

Som du kan se, har jeg brugt tre slags salat. Det kunne sagtens have været endnu flere, hvis jeg havde haft det. Det øger både smagsoplevelsen og mængden af forskellige vitaminer og mineraler i måltidet.

Kogetiden på quinoa er ret kort, og mens den koger, kan du ordne grøntsagerne. Det betyder, at der kan være mad på bordet inden for en halv time.

Velbekomme!

Skriv et svar