pakkekalender

Lige om lidt er det pakkekalendertid. Jeg tror, de fleste både børn og voksne synes, at det er en hyggelig tradition, men hvis man tænker bæredygtighed, kan det godt være en udfordring. Et sted vi virkelig kan gøre en forskel i forhold til CO2-udledning og klimaudfordringer er at sætte vores forbrug ned.

Heldigvis betyder det ikke, at der ikke kan være plads til gaver og pakker. Heller ikke selvom det er 24 stk, inden vi overhovedet når til juleaften. Her får du nogle tricks, du kan bruge til at gøre pakkekalenderen mere bæredygtig

Pakkekalender

1. Køb brugt

Brugte ting udleder ikke ny CO2, og så er der penge at spare. Den blå Avis er et eldorado af brugt legetøj. Du kan også holde udkig på lokale Facebook-sider, hvor man kan købe og sælge brugt samt give væk. Og så er der genbrugsforretninger. De er som regel skønne steder at gå på opdagelse og kan være super gode steder at finde små ting til børnenes pakkekalender.

2. Køb noget du ville have købt alligevel

Børn har brug for alverdens ting. De er jo i voksealderen. Det kan være nye sokker eller underbukser, vanter eller halstørklæder, eller hvad dit barn nu lige står og mangler. Det kan også være noget til penalhuset. Et nyt viskelæder for eksempel.

3. Køb noget spiseligt

Det kan være hyggeligt med små snacks i nogle af pakkerne. Det kan være lidt pebernødder eller noget god økologisk chokolade. Fødevarer udleder selvfølgelig også CO2, men sådan en snack er noget, man kan nyde som en del af dagens kalorieindtag. Det er bedre end at bruge ressourcer på at fremstille en eller anden lille plastikting, som barnet måske oven i købet hurtigt mister interessen for.

4. Pak bæredygtigt ind

Indpakningspapir er vel noget af det vildeste brug-og-smid-væk, vi har. Vi pakker gaven ind, hvorefter modtageren flår det af igen og smider det i skraldespanden. Det er ressourcespild, der vil noget. Brug i stedet for eksempel avispapir. Eller læg gaven frem hver morgen uden at pakke den ind. Måske i sådan en sok, som man altid ser i de amerikanske julefilm.

Skriv et svar